Від ускладнень після кору у Львові померла 36-річна жінка

6747 0
Це перший смертельний випадок від ускладнень кору на Львівщині цього року.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

У Львові від ускладнень після кору померла 36-річна жінка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Читайте також: На Львівщині довакцинують від кору дітей, котрі не мають щеплень

«Жінка ще мала іншу патологію, з якою жила все життя і, як правило, у таких людей захворювання проходить більш агресивно», – розповіла Наталія Тімко.

У жінки виникла пневмонія, через що вона померла на п’ятий день після перших симптомів. Це перший смертельний випадок від ускладнень кору на Львівщині цього року. За її словами, за останню добу до трьох відділень львівських лікарень із діагнозом кір потрапили 33 хворих. Упродовж трьох останніх діб більше хворих фіксують серед дорослих. Торік від ускладнень кору померли двоє дітей.

Читайте також: У лютому на Львівщині відкриють тимчасові пункти вакцинації від кору

Додамо, що інфекційні лікарні через спалах кору переповнені з вересня. Львівщина залишається лідером в Україні за кількістю хворих – торік з коором обліковано понад 10 тисяч людей. Від кору немає специфічного лікування, але хвороба може призводити до важких ускладнень, подекуди – летальних. Єдиний спосіб попередити захворювання – зробити щеплення. Якщо людина не впевнена, чи має щеплення від кору, це можна з'ясувати через аналіз на антитіла до вірусу кору. Безкоштовно провакцинуватися можуть діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику: медики, освітяни, студенти, військові, учасники Операції об’єднаних сил. Кабінети щеплень працюють у всіх поліклініках міста.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!