Від завтра стартує будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце»

1655 0
Спорудження нового пункту пропуску на українсько-польському кордоні триватиме 4 роки.
фото : www.polskieradio.pl

фото : www.polskieradio.pl

Від завтра, 4 вересня розпочинають будівництво автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце». Роботи триватимуть упродовж 4 років. Кошти на реалізацію об’єкта у сумі 109 млн злотих надасть польська сторона. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Натомість Львівщина збудує прикордонну дорогу Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. На 46-кілометровий шлях передбачено 19,5 млн євро кредитних коштів, які надав уряд Польщі.

Читайте також: Цього року розпочнуть будувати пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце»

За словами чиновника, роботи вже активно ведуться. Загалом планують відремонтувати 12 мостових переходів, облаштувати тротуари та встановити освітлення. Завершення ремонт обіцяють до кінця 2022 року.

«Цей проєкт, який включаж будівництво пункту пропуску і розбудову дорожньої інфраструктури, є очікуваним уже декілька десятиліть і надасть значний поштовх для розвитку навколишніх сіл, пожвавить економіку, зміцнить співпрацю між обома раїнами у різних сферах», – коментує Юрій Бучко.

На місці будівництва пукту пропуску заклали наріжний камінь.

Читайте також: На Львівщині розпочали ремонт прикордонної дороги Нижанковичі – Стрий

Нагадаємо, що будівництво нового міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на українсько-польському кордоні планували розпочати ще у 2017 році. Орієнтовний термін будівництва становив на тоді два роки. Нещодавно до майбутнього пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі – Мальховіце відремонтували майже 13 кілометрів доріг з обох боків кордону. Для Львівщини скерували понад 844 тис. євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!