Львівська співачка Оксана Муха повідомила, що подолала рак

7879 0
Співачка виходила на сцену навіть під час боротьби з раком.
Фото: mukha_oksana_official/Instagram

Фото: mukha_oksana_official/Instagram

Львівська та українська співачка, переможниця шоу «Голос країни-9» Оксана Муха зізналася, що останній рік відчайдушно боролася з раком.

За її словами, вона пережила непростий рік. Співачка злилась на себе, тому що мало часу провела з сином та мало дбала про себе. Оксана Муха зазначила, що закрилась від усього світу та друзів, і намагалась прийняти усю ситуацію.

Читайте також: Дзвонила всім підряд у телефонній книзі. Як львівська вчителька поборола рак

«Готова розповісти про мій непростий рік. Мій біль. Готова бо вважаю, що перемогла. Так гадаю, бо тепер знаю, як це – мати рак. Я пережила, мені переболіло, і тепер знаю, що перемогти – це реально, бо так має бути. Я мушу жити, бо люблю», – написала Оксана Муха.

За її словами, вона закрилася в собі від усіх, щоб знайти сили для боротьби. І у тому часі прийшло переусвідомлення цінностей. Зокрема, пошкодувала за час із сином, якого було недостатньо, що мало набулась з рідними, а також злилась, що дозволяла собі працювати в режимі понад сил.

Співачка додала, що стала сильнішою, і рак – не вирок, хоч і є дуже жорстоким.

Читайте також: На ранній стадії можна вилікувати 95% випадків раку молочної залози, – онколог

«Бажаю кожному онкохворому знайти свій шлях до одужання. І бажаю не втратити віру. Бо в Бога все можливо», – каже вона.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Водночас, співачка й думки не припускала, аби скасувати концерти. Тому,  навіть під час терапій давала концерти – у грудні 2021 р. у Львові, у січні 2022 р. у Вінниці, Києві та Івано-Франківську, та в лютому 2022 р. у Празі.

Для Оксани Мухи найбільшим ударом стала війна в Україні, яка забрала всі її сили. В час випробувань вона зустріла своє кохання – художника Миколу, який підтримував її та намалював для неї знакову картину, коли вона боролась з хворобою.

«Безвихідь. Дикий біль, бо ти далеко, бо ти не можеш допомогти так, як би хотів… Мені дуже пощастило. За рік до хвороби доля подарувала мені Миколу. Він пройшов поруч всі 24/7 випробувань. Мій Ангел-Охоронець. І ви зараз бачите ще один мій портрет авторства Niko Strus Art&Design – «Я перемогла». Такою мене бачило небагато людей. Я повертаюсь. Трохи змінилась. Потребую відкритись знову», – зазначила Оксана Муха.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!