Міністр екології: за трагедію у Грибовичах відповідальні комунальники

4685 0
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники. Про це він повідомив у коментарі 112 каналу.
фото ілюстративне: mignews.com.ua

фото ілюстративне: mignews.com.ua

«Звичайно, трагедія, яка сталася у Львові, заслуговує на серйозну увагу і розслідування причин, а також вживання заходів щодо ліквідації наслідків. Відповідальність за цю ситуацію несе комунальне підприємство і, відповідно, комунальна влада. Для мене зрозуміло, що вони хочуть отримати кошти з резервного фонду на ліквідацію аварії. Тобто виходить така історія: комунальне підприємство і комунальна влада, незважаючи на звернення, не вживали заходів, довели до катастрофічної ситуації, а тепер просять виділити кошти з державного реєстру. Очевидно, це звернення будуть розглядати. Є процедура розгляду звернення. Однак, підкреслюю, що виважене рішення має бути прийняте на підставі чіткого аналізу.

Читайте також: Je suis Грибовичі. Львів’яни закликають один одного раціонально генерувати сміття

Із першого дня трагедії працює комісія, створена ЛОДА. Ми повинні отримати результати цієї комісії та рекомендації щодо ліквідації. Також, відповідно до результатів розслідування СБУ, ми будемо мати оперативну і, я сподіваюся, об’єктивну інформацію про рівень відповідальності. Держава не усунулася від вирішення цієї проблеми, але в кожного є своя компетенція. Комунальне підприємство, яке облаштовувало сміттєзвалище, збирало гроші з львів’ян за вивіз і утилізацію сміття, несе відповідальність за умови і режим роботи людей там. Комунальники мають максимально включитися в ліквідацію наслідків. У режимі децентралізації ми маємо розуміти рівень відповідальності кожного працівника, чиновника на місцях, які відповідають за цю роботу», – зазначив у коментарі Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!