Від сьогодні вартість проїзду у львівських автобусах становитиме 15 гривень

1493 0
Вартість були змушені підняти через зростання цін на пальне та його дефіцит.

Від сьогодні, 2 червня, у Львові зросла ціна на проїзд у громадському транспорті. Тепер вона становить 15 гривень. Відповідний тариф затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР. У коментарі Tvoemisto.tv голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка повідомив, що вартість були змушені підняти через зростання цін на пальне.

«Якщо взяти тариф 10 грн, в який закладалося пальне за 20 грн, то, фактично, зараз воно подорожчало втричі. Поки існувала певна домовленість з операторами про купівлю пального до 48 грн, ми зводили кінці з кінцями, але вже стало неможливим отримувати пальне по такій ціні. На сьогодні ціна пального – 57-58 грн», – каже він.

Читайте також: Вартість проїзду у львівських автобусах підняли до 15 грн

За його словами, у міському бюджеті немає грошей для того, щоб включити компенсаторний механізм, тому підняття тарифу було єдиними виходом. 

«Ми ставили питання перед міською владою про те, що потрібно встановити мінімальний тариф на рівні 17 гривень. Міська влада прийняла його дещо нижчим – 15 гривень. Ми також пропонували варіант компенсації за пальне, пропонували варіант введення 100% відшкодування за пільгові перевезення, адже станом на сьогодні нам відшкодовують не більше 40%, проте такі варіанти не підійшли, адже вони пов'язані з видатками бюджету», – додав Іван Велійка.

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану

Нагадаємо, що до цього у травні 2021 року виконавчий комітет Львівської міської ради підвищував вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 гривень. Станом на той час вартість пального становила 20 грн 10 коп/літр. Ціна тоді була однаковою як для автотранспорту, так і для електротранспорту. 

Окрім цього, від сьогодні повноцінну роботу відновили всі автобусні маршрути, які напередодні закоротили або призупинили через ситуацію із пальним у Львові.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!