Відтепер львів’яни платитимуть більше за тепло та гарячу воду. Що змінилося

9430 0
Відтепер доведеться платити за абонентське обслуговування.

Платіжки за тепло та гарячу воду для львів’ян тепер нараховують по-новому. Зокрема, у квитанціях з’явився рядок про оплату за абонентське обслуговування, тобто кінцева сума залежить не тільки від площі житла, а й від осіб, які в ньому прописані. Про це йдеться у роз’ясненні «Львівтеплоенерго».

Раніше у тарифі на тепло була постійна складова тарифу, незалежно від пори року. Крім того, під час опалювального сезону додавалася змінна складова, в тому числі вартість газу. Із 1 грудня 2021 року, відповідно до змін у законодавстві, змінився порядок нарахування оплати за спожиту теплову енергію та гарячу воду. Відтепер у квитанціях окремо відображаються рядки про оплату за опалення місць загального користування та допоміжних приміщень будинку і за забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення, а для будинків з гарячим водопостачанням – також оплата за забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

Щодо оплати за абонентське обслуговування, то з 1 грудня 2021 року у квитанціях виставляють окремо плату за абонентське обслуговування за послугу з постачання теплової енергії та окремо з постачання гарячої води.

Як пояснюють у «Львівтеплоенерго», таку плату нараховують споживачам, які мешкають у багатоквартирних житлових будинках, та визначають виконавцем комунальних послуг у розрахунку на 1 абонента на місяць. Тобто плата за абонентське обслуговування розраховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента та виставлятиметься як окремий платіж.

Плата за абонентське обслуговування становить 24 грн 18 копійок за одну особу.

Додамо, під час розрахунку оплати за опалення та гарячу воду тепловики застосували Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг 2018 року.

Нагадаємо, що з 1 листопада у Львові підвищили тарифи на тепло та гарячу воду для бюджетних установ та інших споживачів – бізнесу, комерційних підприємств, релігійних громад. Для населення тарифи залишаться такими ж, як і минулого опалювального сезону.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!