Вакциною Pfizer дозволили щепити дітей від 12 років

1208 0
ВООЗ прийшла до висновку, що вакцина Pfizer/biontech підходить для використання людьми у віці від 12 років і старше.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я дійшли висновку, що вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech може бути використана для щеплень дітей від 12 років. Про це йдеться в оновлених рекомендація ВООЗ.

Читайте також: Сьогодні та завтра у Львові діятимуть три центри вакцинації. Кого вакцинуватимуть

«Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ (SAGE) прийшла до висновку, що вакцина Pfizer/biontech підходить для використання людьми у віці від 12 років і старше. Дітям у віці від 12 до 15 років, які належать до групи підвищеного ризику, ця вакцина може бути запропонована поряд з іншими пріоритетними групами для вакцинації», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, ВООЗ зазначає, що діти і підлітки, зазвичай, набагато легше переносять коронавірус, на відміну від дорослих людей. Тому, якщо ця категорія людей не входить в групу з більш високим ризиком важкого перебігу Covid-19, їх потрібно вакцинувати «у менш терміновому порядку, ніж літніх людей, людей з хронічними захворюваннями і медичних працівників».

Читайте також: В Україні почали щеплювати від Сovid-19 колективи компаній. Як подати заявку

У ВООЗ додали, що випробування вакцин для дітей тривають і організація оновить рекомендації, коли цього будуть потребувати «фактичні дані або епідеміологічна ситуація».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!