Відзавтра у Львові повністю запрацює безготівкова оплата за проїзд

3018 0
Після введення безготівковою оплати вартість проїзду зміниться.
ФОТО: ЛМР

ФОТО: ЛМР

З 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою, пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Пасажири також матимуть можливість оплатити готівкою у водія. Однак, найдешевшою поїздка буде саме з транспортною карткою ЛеоКарт. 

Після введення безготівковою оплати вартість проїзду зміниться. Відтак оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку.

Відтак, львів'ян закликають купувати транспортні картки Леокарт. Tvoemisto.tv зробило відеоінстуркцію про те, де можна купити картку, скільки вона коштує, як і де поповнювати баланс.

Відеоінструкція

Де можна придбати картку Леокарт 

16 листопада у Львові відкрили продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт. Наразі придбати картки та поповнити їх баланс можна у 37 пунктах на основних зупинках громадського транспорту. Йдеться про 31 кіоск «Інтерпрес» та 6 терміналів EasyPay (ТзОВ «Ізі СОФТ»), які облаштовані відповідними диспенсерами. Перелік кіосків, дивіться тут.

Скільки коштує Леокарт

Вартість звичайної ЛеоКарт становить 60 грн + 10 грн депозиту (придбати картку у кіосках можна лише за готівку). Власник зможе поповнювати її на необхідну суму в тих же пунктах продажу, а також і в додаткових.

З 25 листопада функція поповнення буде доступна онлайн – на сайті ЛКП «Львівавтодор». Мінімальна сума поповнення – від 1 гривні. Пасажирам рекомендують поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки. Комісійний збір, незалежно від суми чи способу поповнення картки, з пасажира не стягуватиметься. Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу. А також – у терміналах EasyPay.

Як придбати та поповнити через кіоски «Інтерпрес»

  • Знайдіть найближчий до вас кіоск «Інтерпрес» на інтерактивній Google-мапі.
  • Щоб придбати загальну ЛеоКарт, підготуйте для оплати продавцю кіоску: 60 грн (вартість транспортної картки) та 10 грн (депозит).
  • Повідомте продавцю бажану суму поповнення. Для активації транспортної картки обов’язково потрібно поповнити її баланс. Це може бути сума від 1 грн, однак рекомендована сума поповнення – не менше ніж вартість однієї поїздки.
  • Якщо ви хочете поповнити картку на 100 грн, загалом до сплати буде 170 грн: 60 грн – вартість картки, 10 грн депозиту та 100 грн поповнення балансу.
  • Отримайте загальну ЛеоКарт.
     

Як придбати загальну ЛеоКарт через термінали EasyPay

  • На головній сторінці екрана терміналу EasyPay натисніть «Електронний квиток ЛеоКарт» – «Придбання картки ЛеоКарт».
  • Введіть ваш контактний номер телефону та натисніть «Далі».
  • Внесіть кошти: вартість картки – 60 грн та 10 грн депозиту . Далі натисніть «Сплатити».
  • Отримайте загальну ЛеоКарт.

Як поповнити загальну ЛеоКарт через термінали EasyPay:
 

  • На головній сторінці екрана терміналу EasyPay натисніть «Електронний квиток ЛеоКарт». Якщо іконки «Електронний квиток ЛеоКарт» нема на головній сторінці – перейдіть у розділ «Квитки, подорожі» і натисніть «Електронний квиток ЛеоКарт», або ж введіть «Електронний квиток ЛеоКарт» у пошуковому рядку екрана.
  • Натисніть «Поповнення гаманця ЛеоКарт».
  • Введіть номер вашої транспортної картки або прикладіть картку до зчитувача. Натисніть «Далі».
  • Введіть ваш контактний номер телефону та натисніть «Далі».
  • Внесіть бажану суму поповнення та натисніть «Сплатити».


Нагадаємо, нещодавно Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком та представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про результати тестового етапу впровадження безготівкої оплати, коли саме повноцінно працює е-квиток, чому його так довго впроваджують і що заважає це зробити. Детальніше читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Додамо, що тестування безготівкової оплати проїзду триває на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата доступна на маршрутах № 5А, № 62, №39, №11, №58, №59, №61.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!