Віллі на Котляревського у Львові мають повернути автентичний вигляд

9368 0
Раніше там без дозволів добудували веранду і засклили терасу.
ФОТО ЗІ СТОРІНКИ НАТАЛІЇ АЛЄКСЄЄВОЇ У ФЕЙСБУК

ФОТО ЗІ СТОРІНКИ НАТАЛІЇ АЛЄКСЄЄВОЇ У ФЕЙСБУК

У Львові на вулиці Котляревського, 47 історичній будівлі мають повернути автентичний вигляд, інакше незаконні будівлі демонтують примусово. Це рішення 3 червня погодив виконавчий комітет Львівської міськради. 

«На засідання викликали і представника ОСББ, якого попередили: якщо за 2 тижні не буде задекларовано варіантів повернення пам’ятки до автентичного вигляду, незаконні добудови демонтують примусово», пишуть на сайті ЛМР. 

Зазначимо, що в будинку на вул. Котляревського, 47 (ОСББ «Ірис») без жодних дозволів та погоджень добудували веранду на 2-му поверсі та засклили терасу. Через спотворення пам’ятки архітектури міська адміністративна комісія при виконкомі ЛМР ще торік оштрафувала ОСББ на 170 тис. грн. Однак штраф так і не сплатили. 

Читайте також: У віллі на Котляревського без погоджень зробили добудову

Як повідомляла у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, у віллі на вулиці Котляревського, 47, що є пам’яткою, прибудували терасу і засклили веранду. В ОСББ не надали дозвільних документів на ці прибудови.

Для довідкм

Йдеться про віллу Дзядоня Дзелінського, яку збудувала у 1903-1906 році фірма Івана Левинського за проєктом Альфреда Захаревича. Вілла розташована на центральній вулиці дільниці Кастелівки – між нинішніми вулицями Генерала Чупринки, Горбачевського, Кастелівка та Кольберґа. Основним акцентом будівлі є наріжна вежа з високим гострим шпилем, що разом із відкритим цегляним муруванням та високими стрімкими дахами під черепицею надають віллі готизуючого характеру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!