Віллу на Свєнціцького повернули у реєстр пам’яток

2005 0
Раніше адмінсуд скасував наказ ЛОДА про внесення будинку до переліку нововиявлених пам’яток.
Фото: e-dem.in.ua

Фото: e-dem.in.ua

Віллу «Люсія», що на вулиці Свєнціцького, 16 у Львові, залишать у реєстрі нововиявлених пам’яток. Про це повідомили на сторінці управління охорони історичного середовища ЛМР у Facebook.

Читайте також: Вілла Левинського, яка може зникнути, та її мешканці. Фоторепортаж

Власники ОСББ «Свєнціцького – 16» намагались через суд скасувати статус пам’ятки для будинку, втім апеляційний адміністративний суд Львова залишив віллу пам’яткою.

У вересні власника ОСББ оштрафували на 170 тисяч. Тоді ж у міськраді повідомили про наміри судитися із власниками будинку та запевнили, що не видаватимуть дозволів на будівництво на місці вілли багатоквартирного житлового будинку.

Читайте також: Як може змінитися вілла Бачевських після реконструкції. Візуалізація

Нагадаємо, торік власники будинку звернулися до міської влади щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування на будівництво багатоквартирного будинку, перший поверх якого мав нагадувати фасад наявної вілли.

Виконком відмовився надати ці документи, відтак співвласники подали до суду. Галицький районний суд зобов’язав управління видати позитивний висновок щодо спорудження нового будинку. У коментарі Tvoemisto.tv Ігор Скробацький заявляв, що будинок кілька десятків років перебуває у занедбаному стані і відновити його повністю неможливо. 

Наприкінці минулого року міська влада встановила накриття на будинку, проте за кілька днів у будівлі завалився дах та обвалилася стеля. У лютому цього року будинок занесли до реєстру нерухомих пам’яток

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!