Військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових

1409 0
Наразі уряд розробляє правила мобілізації.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Кабмін повинен 25 грудня подати у Раду законопроєкт про мобілізацію. Окрім того, військове керівництво внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових. Про це він написав в Telegram

«Сьогодні (25 грудня - ред.) уряд мав би внести законопроект щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету Міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроекту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про «Дію» і т.д», – йдеться в повідомленні.

Читатйе також: «Чомусь коментуємо дії ТЦК, а не відсутність черг під військоматами»

За його словами, алгоритм роботи не змінився: військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових, а уряд розробляє правила. 

«Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, – не вихід. Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання», – додав він.

Нагадаємо, раніше Генштаб запропонував мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей. Коштуватиме це державі 500 мільярдів гривень. 

Також напередодні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його відомство готує «матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації». Детальніше про те, які зміни можуть відбутися у мобілізації читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!