Військові 24 ОМБр імені короля Данила знешкодили російський високоточний безпілотник

3454 0
БПЛА такого типу росіяни вперше використали 12 березня у Києві.
Знешкоджений російський безпілотний літальний апарат "Куб-БЛА"/Фото: 24 ОМБр ім. короля Данила

Знешкоджений російський безпілотний літальний апарат "Куб-БЛА"/Фото: 24 ОМБр ім. короля Данила

Військовослужбовці 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка базується у Яворові, знешкодили високоточний ударний безпілотний літальний апарат «Куб-БЛА» на Луганщині. Про це повідомили у пресслужбі підрозділу.

Читайте також: Збройні сили України переходять на зброю НАТО

«Перед вами фото російського високоточного ударного безпілотного літального апарату «Куб-БЛА». Саме такий успішно вчора «дезорієнтували» фахівці радіоелектронної боротьби та декількома влучними пострілами зі стрілецької зброї збили військовослужбовці одного із підрозділів Королівської бригади на Луганщині». 

Як зазначають на сторінці, БПЛА такого типу представлений на міжнародній виставці озброєння у 2019 році, а 12 березня 2022 року у Києві російські окупанти вперше здійснили бойове застосування такого безпілотника.

Нагадаємо, що Збройні сили України завдали ударів по позиціях ворога на острові Зміїний, влучили в пункт управління і знищили зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10». Корабельне угруповання флоту противника переформатовано в бік зменшення. Загальні ворожі втрати за добу складають 16 загарбників, 1 танк і 4 одиниці автомобільної техніки, 2 з них броньовані.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!