Військові експерти прогнозують кульмінацію наступу росіян на Донеччині

1985 0
Наступ може закінчитися захопленням Слов’янська чи Бахмута.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що нинішній наступ російських військ на Донеччині може призвести до обмежених нових територіальних здобутків на Донбасі на північний схід від шосе E40 та, імовірно, може закінчитися захопленням Слов’янська чи Бахмута. Про це пише УП з посиланням на ISW.

Читайте також: Росія випробовує на Україні все те, що може застосувати проти Європи, – президент 

Зазначається, що упродовж кількох останніх тижнів росія не досягла значних успіхів у напрямку Слов’янська чи вздовж Сіверсько-Бахмутського виступу та продовжує знижувати свою наступальну потужність у локальних боях за невеликі та відносно неважливі населені пункти по всій Донецькій області.

Зараз російським військам важко просуватися відносно малозаселеною та відкритою місцевістю. Згідно з аналізом екпертів ISW, російські війська зіштовхнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників, чим ближче вони просунуться до E40 навколо Слов’янська і Бахмута.

Така ситуація пояснюється щільністю населення та забудованістю цих територій. Тому нинішній російський наступ на Донбасі, найімовірніше, досягне кульмінації десь уздовж E40 найближчими тижнями.

Крім того, в Інституті зауважують, що 20 липня міністр закордонних справ росії Сергій Лавров сформулював розширені географічні цілі російської війни в Україні, підтверджуючи давню оцінку ISW про те, що росія має територіальну мету за межами Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Російські військові звільняють зі служби та відмовляються продовжувати контракти, – Генштаб 

Відтак, серед ключових висновків аналітиків ISW:

  • Нинішній російський наступ, ймовірно, призведе до незначних територіальних здобутків на північний схід від шосе E40 у Донецьку, перш ніж досягне кульмінації.
  • Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що Росія прагне розширити захоплення територій України за межами Луганської та Донецької областей.
  • Російські війська відновили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов’янська та в районі міста Донецьк – Авдіївка.
  • Загарбники продовжували локальні наземні наступи на схід від Сіверська і досягли незначних успіхів на північний схід від Бахмута.
  • Українські війська завдали другий поспіль високоточний удар по Антонівському мосту – головній логістичній артерії росії на схід від Херсона.
  • Російська окупаційна влада, ймовірно, використовує останні українські високоточні удари і партизанську діяльність, щоб створити умови для масової депортації громадян України на територію росії.

 

Нагадаємо, що західні аналітики зазначають, що Україна зіткнулася із труднощами при доставці на передову зброї, отриманої від Заходу, оскільки ця зброя різниться між собою, потребує різних боєприпасів, також немає запчастин для цього обладнання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!