Військових рф почали забезпечувати іранськими бронежилетами і шоломами, – розвідка

857 0
Також в росію прибувають нові групи «радників» із застосування безпілотників.

Мобілізованих російських військових почали забезпечувати бронежилетами і шоломами іранського виробництва. Також з Ірану в рф прибувають нові групи «радників» із застосування безпілотників.

Джерело: пресслужба Головного управління розвідки Міноборони

За інформацією розвідки, через неспроможність забезпечити нову хвилю мобілізованих необхідною амуніцією власного виробництва, зс рф починає використовувати спорядження іранського виробництва.

Найближчим часом заплановано передати росії 3000 одиниць бронезахисту – 1500 бронежилетів та 1500 шоломів виробництва «Milad». Зазначається, що наразі іранська амуніція перебуває на складі 1061 центру матеріально-технічного забезпечення 3 мотострілкової дивізії (солоті/валувайки, білгородської області).

Читайте також: Українська ППО вже збиває 60% ворожих повітряних цілей, – Резніков 

Окрім того, влада Ірану планує відправити нову групу радників для надання допомоги зс рф у бойовому застосуванні нового типу дронів – «Arash-2» та іранських ракет класу «земля-земля». Їхні поставки планується розпочати вже найближчим часом. Також з Ірану в Джанкой відбула група радників Корпусу вартових ісламської революції для надання допомоги у бойовому застосуванні та удосконаленні БпЛА типу «Shahed-136» та «Mohajer-6».

Водночас, 24 жовтня речник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані заперечив, що іранські інструктори перебували на тимчасово окупованих територіях України та допомагали російським військам, повідомило видання «Barron’s».

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що керівництво Ірану та російської федерації домовилися про направлення на територію рф радників та інструкторів з використання ударних безпілотників. Зокрема, відомо про підготовку операторів вже наявних БпЛА «Shahed-136» та перспективних БпЛА «Arash-2».

Додамо, що Міністерство закордонних справ України заявило, що надання Іраном зброї росії для ведення повномасштабної загарбницької війни та вбивства українських громадян робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Напередодні цього у виданні The Washington Post повідомили, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а й ракети класу «земля-земля». Тегеран направив офіційних осіб до росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу «земля-земля».

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Насер Канані повторив наполегливі заперечення будь-якої причетності до постачання безпілотників росії.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!