Візовий режим з росією підтримує рекордна кількість українців. Опитування

1844 0
Кількість громадян, які за візовий режим з рф, порівняно з лютим зросла майже вдвічі.
Фото: flickr.com

Фото: flickr.com

79% українців вважають, що між Україною та росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Водночас 11% громадян мають бачення, що Україна і росія повинні бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз та митниць. Ще 1% респондентів виступають за об’єднання в одну державу. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення, станом на лютий 2022 року частка тих, хто підтримує візовий режим між Україною та росією, зросла з 44% до 79%. Кількість громадян, які підтримують «дружні» відносини між країнами, зменшилася з 48% до 11%. Також з 5% до 1% знизилася частка тих, хто виступає за об’єднання в одну державу.

Читайте також: В Україні почав діяти візовий режим для росіян. Як тепер видаватимуть візи

У регіональному розрізі у всіх регіонах переважна більшість (від 86% на Заході до 70% на Сході) вважають, що між Україною і росією мають бути закриті кордони з візами і митницями. У всіх регіонах порівняно з лютим значно зросла частка тих, хто виступає за закриті кордони. Зокрема, якщо на Півдні і Сході ще в лютому більшість виступали за «дружні» відносини, то зараз переважна більшість вважає, що між Україною і росією мають бути візи та митниці.

Навіть серед російськомовних українців 76% хочуть закритих кордонів, а серед українців-білінгвів цю ідею підтримує 78%.

Нагадаємо, з 1 липня 2022 року почало діяти рішення про візовий режим з громадянами російської федерації. Тепер мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь.

Читайте також: Де найчастіше зупинялися переселенці на Львівщині. Результати дослідження

На початку березня Україна закрила свої посольства та консульства у росії, тому росіянам у цій країні доведеться звертатися міжнародного оператора VFS Global. Після цього документи на опрацювання отримуватимуть безпосередньо українські дипломатичні установи у сусідніх з росією країнах.

У середині березня компанія повідомляла, що її представництва у росії призупиняють роботу. Проте Ніколенко нам зазначив, що, за даними МЗС, повністю роботу не припинено. Якщо ж громадяни рф перебувають на території третіх країн, їм потрібно буде звернутися або до візових центрів, із якими Україна має відповідні домовленості, або безпосередньо до українських посольств чи консульств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!