Влада Німеччини заперечує, що мало допомагає Україні

1292 0
Незабаром 155-міліметрові самохідні гармати-гаубиці будуть доставлені до України.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек заперечує інформацію про те, що його країна мало допомагає Україні. Більше того, за його словами, Україна незабаром отримає, зокрема, німецькі САУ PzH 2000, роботі з якими зараз продовжують навчатися українські військові, повідомляє DW.

Читайте також: ЄС ще може домовитися про нафтове ембарго, але є й інші інструменти

За словами віцеканцлера, незабаром ці 155-міліметрові самохідні гармати-гаубиці будуть доставлені до України.

«Тому в жодному разі не можна сказати, що Німеччина не постачає (в Україну – ред.) нічого або постачає надто мало», – каже німецький віце-канцлер.

З іншого боку, за його словами, Німеччина не може виконати всіх побажань України. Габек переконаний, що закид щодо того, що Німеччина робить для України замало, водночас є «хибним і зрозумілим».

«Хибним, тому що це неправда. І зрозумілим, тому що ми, як найбільша економіка в ЄС, є країною, від якої справедливо багато очікують, і тому що Німеччина минулими роками мала надто некритичні відносини з російським урядом», – пояснив Габек, нагадавши, що, незважаючи на анексію Криму Росією, ФРН будувала газопровід Північний потік-2.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що на фронті вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиці М777, гаубиці FH70, САУ «CAESAR». Також в Україну вже надійшла самохідна артилерійська установка М109.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!