Внаслідок укусу змій на Львівщині у реанімацію потрапили двоє людей. Як вберегтись

1525 0
Інциденти трапились у Львівському та Яворівському районах.
Фото умовне

Фото умовне

За неділю, 29 квітня, двоє людей на Львівщині потрапили у реанімацію через укуси змій. Про це повідомила пресслужба ДСНС. 

Інциденти трапились у с. Прибужани, що у Львівському районі, де постраждав 52-річний чоловік, стан якого оцінили як середній, та у Яворівському районі, де змія вкусила 40-річного жителя с. Залужжя, який наразі у важкому стані. 

Як вберегтися:

  • бути уважними у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс;

  • якщо випадково побачили змію поряд із собою – не панікувати, не наближатися і не робити різких рухів, а спокійно відійти. (у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів);

  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Нагадаємо, що за 2023 рік на території області обліковано 19 випадків укусів отруйних змій, серед постраждалих – 6 дітей. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!