Політична реклама

Водіїв штрафуватимуть за порушення правил паркування

1186 0
Верховна Рада ввела нові штрафи за порушення правил паркування. Зокрема, тепер введено адміністративну відповідальність для водіїв за несплату послуг платних паркінгів, обладнаних паркоматами й автоматичними терміналами "в'їзд – виїзд".
Фото: reportazhyst.com

Фото: reportazhyst.com

За законопроект № 2499 (всі дані і текст закону), який передбачає це нововведення, проголосували 29 травня 232 депутата, пише lb.ua.

Порушникам будуть виписувати штрафи в розмірі від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-204 гривні) .

При цьому за паркування на місцях, зарезервованих для інвалідів, введено штраф у розмірі від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів (255-306 гривень).

Крім цього, штрафуватимуть і осіб, які утримують майданчики для паркування. Так за порушення вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування – штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 510 гривень).

А за порушення вимог щодо обладнання майданчиків для платного паркування паркоматами або терміналами – штраф від тридцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 680 гривень).

Також закон "Про дорожній рух" доповнено такою нормою: "Виконавчі органи міських рад міст, які є адміністративними центрами областей, забезпечують розміщення, обладнання та функціонування в межах міст майданчиків для паркування, кількість місць для паркування на яких повинна становити не менш як 5 % кількості населення для міст, які є обласними центрами".

Таким чином, якщо у Львові, за останніми даними проживає 758 тисяч осіб, то у місті має бути забезпечено, як мінімум, 37 000 місць для паркування.  

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!