Водіям нагадують про вмикання фар з 1 жовтня

1288 0
Поліція Львова нагадує водіям про необхідність увімкнення фар удень за межами населених пунктів.

Від 1-го жовтня до 1-го травня на заміських дорогах за межами населених пунктів транспортні засоби зобов'язані рухатися у світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар. Про це повідомила Поліція Львівівської області.

Читайте також: Затори на Двірцевій, або чому не працює правило kiss&ride?

«З 1 жовтня по 1 травня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності – ближнє світло фар. Це зробить ваш автомобіль помітним на дорозі за будь-якої погоди та суттєво зменшить ризик потрапити у ДТП», – йдеться у повідомленні. 

Додамо, що відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху України, «… з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв».

У випадку ігнорування цього правила передбачена адміністративна відповідальність – штраф на суму від 425 до 510 гривень, відповідно до ч.2 ст.122. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!