На правах реклами

Водне поло у Львові. Топ-5 спортивних викликів у новому сезоні

2544 0
Львів, який в 2019-му став центром ватерпольного життя країни, і в новому сезоні має чимало великих планів та важливих локальних завдань.
Фото надали організатори

Фото надали організатори

Спортивними тріумфами, історичним ювілеєм синьо-білих, яскравими зустрічами легендарних спортсменів запам’ятається у Львові 2019 ватерпольний рік.

Сім десятиліть спортивних батлів – минулоріч ватерпольне «Динамо» відзначило свій знаковий ювілей.

Вболівальники вітали чемпіонство львів’ян серед команд Суперліги, здобуття національного Кубка, чемпіонство молодіжки (КЗ ЛОР ЛУФК) у Вищій лізі й здобуття цією командою Суперкубка України.

Вперше в історії львівського водного поло одразу чотири юнацькі команди – чемпіони України у своїх вікових категоріях. Тож, Львів, який в 2019-му став центром ватерпольного життя країни, і в новому сезоні має чимало великих планів та важливих локальних задач. Про головні пріоритети Tvoemisto.tv розповідає президент ватерпольного клубу «Динамо» (Львів), віцепрезидент федерації водного поло України Олександр Свіщов.

Міжнародні турніри

Цього року збірна України вперше візьме участь міжнародному турнірі «Ліга Націй» – важливий пріоритет для усієї ватерпольної спільноти країни, де буде представлено 16-ть національних команд зі всього світу. Щодо України - розуміємо, що це буде команда, у якій кістяк складуть гравці львівського «Динамо». Це буде дуже класний чемпіонат, який відбудеться у Брно з 12 по 14 червня. Також продовжимо брати участь у Світовій лізі. Цього року суперниками України у Світовій лізі будуть голландці, грузини та французи. На загал, ми заявилися на більшість турнірів, які існують для європейської збірної. Втім, не забуваємо готуватися і до Чемпіонату України – дотепер наші головні суперники – харків’яни – дисциплінують «Динамо».

Юніори – вперед!

Йде підготовка до участі в європейських студентських іграх у Сербії. Команда ЛДУФК (ректор Євген Приступа) братиме у ньому участь і буде сформована на базі гравців «Динамо». Турнір у Бєлграді відбудеться з 11 по 19 липня. Насиченим буде і квітень, оскільки наші перспективні гравці братимуть участь у чемпіонаті Європи серед молоді та юніорській Лізі Націй. Юніорська Ліга Націй відбудеться у Брно (Чехія) серед гравців 2003 року народження з 9 по 12 квітня. До складу збірної України, ймовірно, потраплять шестеро львів’ян. А чемпіонат Європи серед молоді (2001 рік) відбудеться у Стамбулі (Туреччина) з 3 по 5 квітня. До складу збірної України також претендують 4-5 гравців зі Львова.

Перезавантаження Національної збірної

У збірній України зараз триває омолодження складу. І це позитивно, навіть не зважаючи на те, що простежується певний спад у грі. Думаю, ми відчуємо позитивні зміни через 2-3 роки, коли молоді гравці підростуть. Водночас формується і новий тренерський склад.

Нова спортивна інфраструктура

Очевидно, що успіхи до команди приходять тоді, коли є басейн. Дуже сподіваємося, що у львівської команди з’явиться своя вода і можливість тренуватися у належних умовах. Наразі ведемо перемовини. Вже цього літа маємо визначитися з цим питанням. Сьогодні басейн для нашого клубу надважлива потреба.

Відкритий Кубок Львова

У Львові відбудеться уже традиційний турнір «Відкритий Кубок Львова», на який плануємо запросити представників еліти світового водного поло – хорватів та сербів. В рамках цього турніру також відбудеться і тур Карпатської ліги. Чекаємо на масштабне спортивне дійство, яке має запам’ятатися вболівальникам справжніми ватерпольними батлами. Відзначу, що вже цього року в першому турнірі Інтернаціональної Карпатської ліги ватерполісти львівського «Динамо» зайняли лідерські позиції. У заключному матчі, який і став для обох команд фінальним, чемпіони України святкували перемогу над литовською командою Zaibas. В інших двох матчах наша команда перемогла мінський РЦОП – та збірну Харківської області. Вдалий старт у новому спортивному сезоні додає оптимізму – йдемо до перемог!».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!