Київ

Водопілля в Києві: Рівень води у Дніпрі знову зріс

839 0
До критичного показника рівня води для столиці ще близько 1,5 метри
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Водопілля в Києві піднялось на 10 см. Про це повідомляє КМВА.

«Станом на 10:00 11.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 280 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 13°C. В порівнянні з попереднім днем рівень водопілля збільшився на 10 см», - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

У КМВА додали, що жодних негативних наслідків цей підйом не несе. Адже до критичного показника для столиці ще близько 1,5. Теперішня висота повені на 30 см менше максимальних показників в середині квітня. Тож, наразі загроз для Києва немає. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 30 см. Залишаються підтопленими заплавні території — острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиви міста поза загрозою підтоплення.

Нагадаємо, останні кілька днів рівень води в Дніпрі знижувався. Загалом рівень води в Дніпрі впав приблизно на 70-80 см у порівнянні з піковим показником квітня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!