Волонтер як помічник vs волонтер як шахрай. У Львові проведуть публічну дискусію

1819 0
Дискусія відбудеться у студії Tvoemisto.tv 14 вересня о 19.30.

Кілька днів тому київська поліція заявила про гучне викриття шахрайської схеми з продажу автомобілів, яку нібито організували львівські волонтери – Святослав Літинський та Назар Островський.  До цього подібні обвинувачення висували низці інших волонтерів, яким «приписують» продаж гуманітарної допомоги. 10 вересня у зв’язку з обшуками та арештами волонтерів президент Володимир Зеленський зустрівся з головними правоохоронцями країни.

Читайте також: Кримінальні справи проти волонтерів або в чому «радість» для правоохоронців

12 вересня Голова Львівської ОВА після закритої зустрічі з правоохронцями та волонтерами заявив про створення робочої групи для дослідження ситуації з арештами волонтерів.

«Раніше правоохоронці мені казали, що бояться осоромитися, якщо раптом викриють людей, які займаються волонтерством і насправді за власні кошти привезли гуманітарну допомогу. Тоді як зараз, вони не бояться цього, затримуючи людей, які купили автомобілі за свої кошти? Вони дивляться, що написано «гуманітарна допомога». Але це не суть, треба вникати в речі», – сказав юрист та адвокат Олег Мицик під час пресконференції «(Не)безпечне волонтерство», що відбулася у Львові 13 вересня.

Щоб надати майданчик для ефективного діалогу між усіма сторонами у цій ситуації (волонтерів і благодійників, влади та правоохорнців) 14 вересня о 19.30 медіа-хаб «Твоє Місто» проведе публічну дискусію на тему «Волонтер як помічник чи волонтер як шахрай. Як підтримувати військових законно», участь у якій візьмуть: 

  • Представник Львівської обласної військової адміністрації;
  • Олег Мицик – юрист та адвокат;
  • Андрій Салюк – координатор організації «Львівський Лицар»;
  • Наталія Ліпська – керівниця благодійного фонду «Крила надії»;
  • Оксана Юринець – юристка, народна депутатка Верховної ради України VIII скликання;
  • Олександр Максимчук – президент ВБО «Асоціація благодійників України».

 

Зазначимо, що переглянути дискусію можна на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!