«Не приносьте непотрібних речей». Львівські волонтери просять уточнювати потреби військових

1080 0
Найкраще уточнювати у волонтерів потребу на конкретний день.
Фото умовне

Фото умовне

Львівські волонтери просять людей, які приносять допомогу для захисників, ретельніше відбирати речі, а перелік продуктів узгоджувати наперед. Часто у якості допомоги для військових українці відправляють непридатний одяг та протерміновану їжу.

У коментарі Tvoemisto.tv волонтерка Ольга Сорока каже, що допомагає військовим не перший рік. Нещодавно жінка оголосила збір ковдр, пледів та теплого одягу для захисників. Серед отриманого – старі поношені куртки, пальта та фуфайки.

«Невже таке можна передати військовим? Та на смітник одразу, для чого я тепер маю думати, де то подіти?», – обурюється Ольга Сорока.

Вона каже, що найякіснішою допомогою буде чіткий відгук на конкретне прохання. У волонтерів немає часу на сортування та утилізацію відходів, однак часто вони мусять це робити.

«Найкраще питати у волонтера, що треба на сьогодні. Бо потреби змінюються. І така допомога справді буде корисною. Точно можу сказати, що не слід нести мариновані огірки та помідори, цивільний одяг та взуття, а також протерміновані ліки та продукти».

Читайте також: Де у Львові можна здати та отримати теплий одяг

Інша волонтерка Наталія Арестова, яка допомогає військовим, що лікуються у львівському госпіталі, просить не людей не робити швидких самостійних висновків про потреби. Наприклад, якщо ви прийшли у лікарню і побачили військового без шкарпеток чи майки, не варто одразу завалювати поранених цими речима чи тим паче організовувати такі збори. Насправді військового можуть готувати до операції чи маніпуляції, при яких такі елементи одягу будуть зайвими.

«Взагалі не варто приносити чи надсилати одяг у львівський госпіталь. Ми маємо його стільки, скільки нам потрібно. Розсилкою і сортуванням одягу нам ніколи займатись. Для цього зимою потрібне тепле приміщення», – пояснила Tvoemisto.tv Наталія Арестова. 

Нагадаємо, волонтери продовжують збори для допомоги Збройним силам України. Tvoemisto.tv зібрало добірку ініціатив, до яких варто долучитись, щоб наші захисники отримали необхідне для боротьби із ворогом.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!