ВООЗ схвалила нову вакцину від коронавірусу. Яка її ефективність

1537 0
Це вже п’ята вакцина, яку ЕМА рекомендувало до схвалення – на додачу до Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna i Janssen.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Nuvaxovid компанії Novavax. Про це повідомляється на сайті ВООЗ, передає Укрінформ.

Препарат був розроблений Novavax та Коаліцією з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI). 17 грудня ВООЗ також схвалила для екстреного використання вакцину Covovax компанії Novavax. Covovax і Nuvaxovid є двокомпонентними препаратами, які необхідно зберігати при температурі від 2 до 8 градусів.

Читайте також: «Захворів за півтори доби». Директор Львівської інфекційної лікарні про те, як підхопив Дельту

За результатами двох основних клінічних досліджень, Nuvaxovid був ефективним для запобігання Covid-19 у людей віком від 18 років. Загалом у дослідженнях взяли участь понад 45 тисяч осіб.

Побічні ефекти, які спостерігалися під час досліджень при застосуванні препарату, зазвичай були легкими або помірними і зникали через кілька днів після вакцинації. Найпоширенішими були чутливість або біль у місці ін’єкції, втома, біль у м’язах, головний біль, загальне погане самопочуття, біль у суглобах, нудота чи блювота.

У червні компанія Novavax заявляла, що її вакцина довела ефективність на рівні 90% проти симптомів Covid-19, згідно з даними дослідження, що проводилося серед 30 тисяч добровольців у США та Мексиці. Для захисту необхідно дві дози з інтервалом у три тижні.

Читайте також: «Я дуже хочу жити». Історія львівської журналістки, яка 20 днів пробула в реанімації із Сovid-19

Вакцина Novavax не потребує зберігання при екстремально холодних температурах на відміну від інших препаратів.

На початку листопада Індонезія першою у світі схвалила для екстреного використання вакцину від Covid-19 виробництва американської компанії Novavax. Компанія зареєструвала свою вакцину для схвалення у Сполученому Королівстві, ЄС, Канаді, Австралії, Індії та на Філіппінах.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!