Ворог насильно вивозить тисячі мешканців Маріуполя до Росії

3148 0
Автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані.
Фото: bug.org.ua

Фото: bug.org.ua

Мешканців Лівобережного району починають масово вивозити на територію Росії. Загалом під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців – це орієнтовно половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі. Про це повідомляє міський голова Вадим Бойченко.

«Окупанти в ультимативній формі змушують і так змучених війною людей сідати в автобуси… Вони відбирають у людей паспорт та інші українські документи, що засвідчують особу. Вивезених людей спершу доставляють у так звані фільтраційні табори, звідки потім перерозподіляють по різних віддалених містах Росії. Сьогодні відомо, що близько 6 тисяч маріупольців вже насильно вивезли на територію окупанта», – каже він.

Читайте також: Війська РФ обстріляли евакуаційні автобуси з дітьми у Маріуполі

Протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно рятувати людей. Зараз, за його словами, автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані.

«Очевидно, що це робиться лише для того, щоб не дати людям можливості повернутись на підконтрольну Україні територію. Незважаючи на те, що саме цього хочуть жителі українського міста», – додав Бойченко.

Він зазначає, те, що роблять російські загарбники, не піддається жодному поясненню. Спочатку вони блокують мирне місто, цілеспрямовано починають убивати людей, а потім насильно вивозять на свою територію. Україна таке переживала лише за часів Другої світової війни.

Читайте також: «Ми можемо зупинити цю війну», – Глава УГКЦ закликав світ донести правду про геноцид українців

Зараз, за його словами, формують базу депортованих маріупольців і працюватимуть над їх поверненням в Україну.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розпитало у журналіста та фотографа з Маріуполя про 12 днів у підвалі через постійні обстріли та те, як Росія хоче стерти місто з лиця землі. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!