Ворог взяв «оперативну паузу», – Зеленський про ситуацію у бойових районах

3254 0
Президент закликав міжнародну спільноту допомогти протистояти агресору, інакше завтра війна почнеться у країнах Європи.
Фотоскрін

Фотоскрін

Президент Володимир Зеленський сказав, що українська армія, прикордонники, сили поліції та спеціальні служби змогли відбити ворожі атаки. Таку ситуацію мовою конфлікту можна назвати «оперативною паузою». Про це глава держави наголосив у своєму зверненні.

Так, українські бійці ведуть боротьбу з ворогом у передмісті Херсону, який штурмує з окупованого Криму та намагається просунутися у бік Мелітополя.  

«На Донбасі – наші Збройні Сили діють на відмінно, Харківський напрямок – надійно утримують місто. Найбільш проблемна ситуація на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсону. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутись у бік Мелітополя. На півночі країни ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійно оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант в Готосмелі блокують, війська отримали наказ на знищення», – зазначив президент.

Читайте також: Як залишатися на зв’язку у випадку відключення інтернету. Пояснення 

Він додав, що зараз багато росіян шоковані тим, що відбувається. Та закликав їх не просто говорити про це у соцмережах, а виходити на вулиці та протестувати проти війни з Україною.

Наша держава має втрати – серед військових, прикордонників, мирних громадян. Але ЗСУ також захопили у полон російських бійців, знищено багато російської авіаційної та броньованої техніки. Президент додав, що ніхто не змусить забрати в України свободу та незалежність.

«Нікому не вдасться переконати чи змусити нас, українців, віддати свою свободу, свою незалежність, свій суверенітет. Але схоже, що російське керівництво намагається це зробити за рахунок знищення потенціалу їхньої країни. Усе, що було зроблено Росією з 2000 року, може бути зараз просто спалено в прямому ефірі на очах усього світу. Ми наголошуємо, що не Україна обрала шлях війни, але Україна пропонує повернутись на шлях до миру», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Гарнізонний храм Львова готовий послужити і як укриття, і як шпиталь, – військовий капелан

Він закликав міжнародну спільноту допомогти протистояти агресору. В іншому разі війна завтра буде і в країнах Європи.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України вводять воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували

Оперативна інформація про напад Росії на Україну, що постійно оновлюється, читайте за посиланням

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!