Ворог завершує підготовку до наступу на Сході

2298 0
Російські війська нарощують авіаційне угруповання та системи управління військами.
Українські військові/з відкритих джерел

Українські військові/з відкритих джерел

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська армія намагається завершити підготовку до наступальної операції в Східній операційній зоні. Триває нарощування авіаційного угруповання та системи управління військами. 

Водночас у Генштабі зазначають, що у російських 126-й окремій бригаді берегової оборони (Перевальне) та 127-й окремій розвідувальній бригаді (Севастополь) втрати складають понад 50 відсотків особового складу. 

Також відомо, що командуванню російської армії не вдається виконати плани з мобілізації людського ресурсу у північно-кавказькому регіоні для участі у війні проти України. Основною причиною є небажання населення зазначеного регіону брати участь у бойових діях. Через це росія планує почати новий процес мобілізації на національному рівні. З метою приховування мобілізації її проводитимуть паралельно з плановим призовом на військову службу. 

Коротко по напрямках: 

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Спостерігається переміщення підрозділів 36-ї загальновійськової армії  Східного військового округу залізничним транспортом з території Гомельської області республіки білорусь. Зберігається загроза ракетних ударів з території білорусі по об’єктах нашої держави;
  • На Сіверському напрямку противник проводить перегрупування підрозділів з їх подальшим зосередженням у прикордонних з Україною районах. З території Брянської та Курської областей відбувається переміщення у Білгородську і Воронезьку області росії;
  • На Слобожанському триває поповнення запасів;
  • Окупанти продовжують підготовку до активних дій в районах населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове;
  • На Донецькому напрямку ворог, за підтримки авіації та артилерії, продовжує ведення наступу на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на встановленні контролю над населеними пунктами Попасна, Рубіжне, Сіверодонецьк та Слов’янськ;
  • На Південнобузькому напрямку суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Читайте також: Повторний наступ росії на Київ залежатиме від боїв на Донбасі

Нагадаємо, що 13 квітня Генштабі ЗСУ повідомили про те, що російські військові перебувають у стані готовності до наступу на кількох напрямках, зокрема Донецькому і Таврійському. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!