Повторний наступ росії на Київ залежатиме від боїв на Донбасі, – Міноборони

1241 0
Окремі підрозділи ворога досі у гомельській області в білорусі.
Getty Images

Getty Images

Можливість відновлення наступу росії на Київ залежатиме від результату боїв на Сході України. Про це повідомляє речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Читайте також: З Чернігова відновлюють дорогу до Києва 

«Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій та Луганській областях», – зауважує він. 

За словами Мотузяника, на території гомельської області білорусі, а також брянської та курської областей росії залишаються окремі підрозділи окупанта. В Міноборони вважають, що таким чином вони відволікають українські сили оборони.

«Це така тактична гра рф, щоб тримати підрозділи української армії тут і не допустити їх перекидання у більш важкі операційні зони, в тому числі на Схід і Південь України», – наголошує речник Міноборони.

Читайте також: Стало відомо, коли мешканці Київщини зможуть повернутися додому

Нагадаємо, повертатись до Києва та області досі небезпечно. Про це заявляє і міська, і обласна влада. Ворог може бути непередбачуваним. Чим більше цивільного та незахищеного населення у місті, тим важче працювати військовим. Найбільш замінованими є Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Бучанський район, південний захід Іванківського району. Наразі в області є дві черги робіт, першу з яких мають закінчити до кінця квітня, а другу – до кінця травня. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!