Всього 7% українців не планують повертатися з-за кордону. Опитування

1042 0
11% українців планують повернутися найближчим часом.
ФОТО: REUTERS

ФОТО: REUTERS

Переважна більшість українців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну, планують повернутися додому, і лише 7% респондентів не планують. Про це свідчать результати опитування центру Разумкова.

Читайте також: 54% українців мають близьких і родичів, які воюють на фронті. Опитування

36% респондентів висловлюють намір повернутися в Україну після того, як переконаються, що в місцевості, де вони жили, безпечно перебувати, а 35% — відразу після того, як закінчиться війна.

13% — планують повернутися через рік або через кілька років після закінчення війни, 7% — після того, як відновить роботу підприємство, на якому вони працювали або будуть впевнені, що знайдуть іншу роботу у себе вдома.

11% планують повернутися найближчим часом, а 7% взагалі не планують повертатися в Україну (серед тих, хто має постійну роботу в країні перебування, таких 18%).

Зазначимо, частіше планують повернутися найближчим часом жителі Західного (18%) і Центрального (15%) регіонів, тоді як серед біженців із Східного та Південного регіонів — лише 6%. 88% тих, хто планує повертатися в Україну, відповіли, що після повернення планують поселитися в тій же області, де проживали до війни, 7% — що планують поселитися в іншій області (жителі Східного регіону).

Читайте також: Українці все частіше розмовляють українською мовою вдома. Опитування

Нагадаємо, що за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, 79% українців вважають, що між Україною та росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Водночас 11% громадян мають бачення, що Україна і росія повинні бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз та митниць. Ще 1% респондентів виступають за об’єднання в одну державу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!