Вступили в дію нові правила отримання пільг і субсидій для львів'ян

5707 0
Пільговим категоріям споживачів зменшили соціальні гарантії на споживання газу, а для отрмання муніципальних субсидій у Львові вступили в дію нові правила. Хто і як тепер змоде отримувати пільги і компенсації?
Фото: rivnepost.rv.ua

Фото: rivnepost.rv.ua

Як інформуж ПАТ «Львівгаз», на Львівщині понад 240 тисяч споживачів пільгової категорії отримуватимуть менші розміри компенсацій за використання природного газу в побуті. Такі зміни передбачені постановою Кабміну, яка набрала чинності з 1 жовтня 2014 року.

Зменшення норм споживання газу для категорії населення, яка не має встановленого лічильника вдарить по соціально незахищених споживачах, які користується пільгами. Адже із 1 жовтня 2014 року держава буде їм компенсовувати вартість газу в межах нових норм, а решту спожитого газу пільговикам доведеться оплачувати за повною вартістю. Перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король пояснив, що відтепер пільгові категорії споживачів зможуть отримати компенсації лише в межах норм, які були зменшені приблизно на 40%. Нагадаємо, ціна газу становить 1,089 грн за кубометр.

«Якщо пільговик використає газ понад цю норму, то решту йому доведеться сплачувати за повною ціною, яка до того ж була підвищена з1 травня 2014 року. Це може спричинити серйозне соціальне збурення та привести до накопичення боргів серед населення під час опалювального сезону. Адже на Львівщині до пільгової категорії відноситься більше 30% споживачів газу, а по Україні таких споживачів нараховуєтьсяпонад третину», – сказав він.

Крім того, зміни торкнуться і отримання муніципальних субсидій, інформує прес-служба Львівської міської ради. Тут нагадують, що окремі групи львів’ян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної субсидії, яка відшкодовується за рахунок коштів міського бюджету міста Львова.

«З 1 жовтня набули чинності урядові зміни до порядку призначення державних житлових субсидій, зокрема впроваджено новий механізм розрахунку обов'язкового відсотка платежу, який тепер розраховуватиметься індивідуально для сім’ї, залежно від доходів. Виходячи з цього, важливо наголосити, що муніципальну субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначають тільки при наявності призначеної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, що фінансуються з держбюджету», – каже заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту міськради Галина Луць.

Право на муніципальну субсидію мають такі категорії громадян:

-           ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА;

-           малолітні політичні в'язні сталінських концтаборів;

-           вдови політичних в'язнів, інвалідів війни УПА, учасників бойових дій УПА;

-           сім'ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів;

-           інваліди по зору 1 та 2 груп;

-           одинокі непрацюючі інваліди 1 або 2 груп загального захворювання та 3 групи, які мають заключення психіатричних медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Читайте також: Львіводоканал запустив сайт, де можна подати показники лічильників

Для призначення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, необхідно звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.).

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «о-нлайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

Галицький: тел.: 261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський: тел.: 235-71-62 (вул. Театральна, 10)

Залізничний: тел.: 295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)

Франківський: тел.: 237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський: тел.: 252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)

Сихівський: тел.: 254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!