Вулицю Пилипа Орлика у Львові відкрили після ремонту

1174 0
У середу, 16 листопада, вулицю відкрили для проїзду.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У середу, 16 листопада, вулицю Пилипа Орлика у Львові відкрили для проїзду. З липня 2020 року там тривали ремонтні роботи.

Джерело: міський голова Львова Андрій Садовий у Facebook

Дорогу на вулиці зробили ширшою, додали велодоріжки та нове освітлення. Зокрема, замінили колектор та водопровід.

«Ми передбачили на вулиці паркомісця для мешканців, адже це важливе сполучення з нашою дитячою лікарнею», – зазначає мер.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Нагадаємо, ремонт вул. Пилипа Орлика розпочався 23 липня 2020 року. У 2020 році провели реконструкцію на ділянці від вул. Миколайчука до вул. Віри, Надії, Любові та відновили рух транспорту на цій ділянці. У 2021 році реконструкцію від вул. Віри, Надії, Любові до будинку №2 на вул. Пилипа Орлика завершили та відновили рух транспорту.

Як повідомляла у коментарі Tvoemisto.tv радниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, загалом вулиця на той час була завершена на 75%. Її мали відкрити ще торік, та через допрацювання інженерних рішень щодо колектора роботи затримали. Знову відновили ремонт наприкінці червня цього року.

Проєкт ремонту розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» у 2019 році. Загальна вартість виконання робіт згідно з укладеним договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – 74,8 млн грн.

У серпні директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк під час стріму Tvoemisto.tv повідомив, що ремонт вулиці планують завершити у жовтні. За його словами, тоді вже заклали всі елементи для освітлення, розібрали дорожнє покриття до 150 м, ряд плит тощо. Проте ремонтні роботи тривали довше, ніж передбачалось. 

Ірина Давосир

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!