«Окупанти вже тікають». На виїзд з Криму утворилися величезні черги

2703 0
З півострова виїжджають після кількох вибухів у двох районах.
Фото умовне / вибухи в Криму 9 серпня

Фото умовне / вибухи в Криму 9 серпня

Окупанти Криму почали евакуацію людей після вибухів на складі боєприпасів поблизу Джанкоя. Станом на 10 ранку 16 серпня вже виїхали близько 2 тисяч осіб, передає УП. 

«Мелітополь − єдиний сухопутний коридор в Крим. Не буде Мелітополя − не буде Криму! А тим часом під Джанкоєм розпочалася евакуація населення через детонацію боєприпасів. Сховатись не встигне ніхто. А відступати скоро буде нікуди», − пояснює мер Мелітополя (Запорізька область − ред.) Іван Федоров.

Водночас голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що наразі в бік мосту через Керченську протоку уже висунулися «тисячі громадян рф». 

Читайте також: У Криму повідомляють про нові вибухи під Сімферополем

Представниця президента в АРК Крим Таміла Ташева повідомила, що на виїзд із Криму утворилися величезні черги, оскільки окупанти втікають з півострова.

«Окупанти і колонізатори вже тікають з Криму. Сьогодні після чергового необережного поводження з боєприпасами окупантами – здетонувало у Джанкойському районі. Люди ховаються по підвалах. На виїзд з Криму величезні черги».

Ташева наголосила, що Україна обов’язково звільнить Крим, «застосовуючи всі можливі і не заборонені механізми для боротьби», і закликала мешканців півострова бути обережними, ховатись у обладнаних місцях або своїх підвалах. 

Нагадаємо, над військовою авіабазою у селищі Гвардійське Сімферопольського району Криму стоять клуби чорного диму. За словами місцевих жителів, раніше на території військового об'єкту пролунало кілька вибухів. Крім того, сьогодні вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці також було чутно вибухи і видно вогонь. Ймовірно, вибухнув російський склад боєприпасів у селищі Майське.

Вперше в окупованому Криму вибухи лунали 9 серпня біля населеного пункту Новофедорівка. Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська війна проти України має завершитися звільненням українського півострова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!