Київ

Викладач сільської школи мистецтв зі Львівщини презентує роботи у Києво-Печерській лаврі

692 0
В експозиції представлені 7 філігранних макетів давніх дерев’яних церков.
Фото: kplavra

Фото: kplavra

До Дня заснування ЮНЕСКО в Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відкрилася Виставка «Церковна дерев'яна архітектура. Збережена спадщина». У ній презентує свої роботи икладач школи мистецтв у селі на Львівщині, майстер-аматор Олег Сиротюк. Про це повідомили на сайті національного заповідника.

В експозиції представлені 7 філігранних макетів давніх дерев’яних церков, які створив Олег Сиротюк. Усі деталі макетів – дерев’яні, більшість виготовлені із дуба, але використовує автор також ялину та камінь. 

Читайте також: Ходіть в музеї — там не страшно. Як музеям стати дружніми до дітей

До складу експозиції також увійшли інформативні стенди, де розміщені фотографії 16 дерев'яних церков в польському та українському регіоні Карпат, які 10 років тому поповнили Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Нагадаємо, що у селі Стара Скварява презентують 3D модель та віртуальний тур храмом Святого Архистратига Михаїла. Він є найстарішою датованою дерев’яною церквою України.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!