Викладач, який за хабар обіцяв поновити студента у львівському університеті, отримав штраф

1910 0
Інцидент трапився ще у серпні цьогоріч.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Личаківський районний суд Львова виніс вирок доценту кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в Львівському Національному університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького Ярославу Березівському, який за хабар у розмірі 10 тис. гривень обіцяв поновити на навчанні студента. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як вказано у судовому вироці, студента відрахували з бюджетної форми навчання ще у вересні 2019 року. Проте вже згодом Березівський звернувся до нього з пропозицією посприяти в успішному складанні заліково-екзаменаційної сесії в університеті, проте за певну винагороду. Однак зазначив, що сесія вже відбулась влітку 2022 року, та він, використовуючи своє становище заступника декана, може повпливати на членів вступної комісії ЛНУВМБ, аби студента зарахували. 

Ярослав Березівський

Згодом, у червні 2023 року, Березівський зателефонував студенту та назвав суму у 10 тис. гривень за вжиття заходів щодо поновлення студента. Вже наступного місяця відбулась зустріч у кабінеті заступника декана, де підсудний, окрім домовленої суми, вимагав ще 200 доларів США. В подальшому студент перерахував на банківську картку Березівського 17 тис 500 гривень, після чого викладача затримали правоохоронці. 

На суді Березівський визнав свою провину, розкаявся та просив суворо його не карати. 

Читайте також: На хабарі затримали посадовців одного з львівських університетів. Вони вимагали гроші за сесію

Суд визнав Ярослава Березівського винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 369-2 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування). Йому призначили штраф у розмірі трьох тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51 тис. гривень). 

Нагадаємо, що у Львові винесли вирок прикордоннику, який за дві тис. доларів обіцяв місце в загоні Держприкордонслужби.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!