У Львові прикордонник обіцяв місце в загоні за дві тисячі доларів

756 0
За свій злочин чоловік відбувся штрафом у розмірі 51 тис. гривень.
Умовне фото

Умовне фото

Галицький районний суд міста Львова виніс вирок інспектору прикордонної служби Володимиру Мельнику, який за дві тисячі доларів пообіцяв чоловіку домовитись за контрактну службу у конкретному загоні. 

Джерело: ЄДРСР

Як вказано у вироці суду, чоловік з невідомим іменем, маючи бажання служити в конкретному загоні, через знайомих зв’язався з підсудним, який і вказав, що має потрібні зв’язки, аби вирішити його питання, але за дві тисячі доларів. Передача коштів відбувалася двічі, адже чоловік, якому надали обіцянку, спершу не мав всієї суми та міг заплатити лише 500 доларів. Після передачі другої частини суми його затримали. 

Свідки, які пов’язані роботою в держприкордонслужбі та мають зв’язок із цією справою, на суді зазначили, що ніяких вказівок щодо зарахування чоловіка чи особливого відношення до нього не отримували. Також зазначили, що для нього проводилась стандартна процедура при зарахуванні у прикордонний загін. 

Спочатку дії Володимира Мельника кваліфікували як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою уповноваженою на виконання функцій держави (ч.3 ст. 369-2 ККУ). Проте згодом суд вивчив усі дані, докази, свідчення та вказав, що підсудний не надав допомоги чоловіку, адже не мав наміру та можливості чинити вплив на посадових осіб. 

Читайте також: Підприємиця зі Львова незаконно заволоділа чужими коштами майже на пів млн доларів

Суд визнав Володимира Мельника винним у шахрайстві (ч.2 ст. 190 ККУ) та призначив йому штраф у розмірі 3 тис. неоподаткованих мінімумів громадян (51 тис. гривень). Він зобов'заний оплатити судові еспертизи, загальна вартість яких становить 18 тис. 640 гривень. 

Нагадаємо, що на Львівщині директор ТзОВ розтратив 850 тис. грн бюджетних коштів, які були частиною фінансової допомоги для переселенців.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!