«Винних за погані укриття – покарати». Зеленський підбив підсумки РНБО

1181 0
Винних у неналежному стані укриттів по Україні притягнуть до відповідальності.
Фото: ОП

Фото: ОП

Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укритів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан.

Джерело: президент Володимир Зеленський в соцмережах

Засідання було присвячене трьом ключовим темам:

  • стану укриттів в Україні;
  • проведенню судової реформи;
  • виконанню рекомендацій Єврокомісії, необхідних для початку переговорів про вступ до Євросоюзу.


«Перша – безпека людей. Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан. Друга – суди. Продовжуємо судову реформу в тісній співпраці з ЄС. Посилюємо відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовуємо механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій. Третя – наше майбутнє в ЄС. Прискорюємо роботу над виконанням європейських рекомендацій», – сказав він.

Нагадаємо, що в ніч на 1 червня у Києві біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки російської федерації загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив. 

Також 3 та 4 червня у Львові, згідно з наказом президента, проводили рейди укриттями. Загалом в місті перевірили 6011 сховищ. Серед перевірених укриттів 81% були у відкритому доступі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!