Винники оскаржують у суді створення Львівської ОТГ

3887 0
Учора відбулось підготовче засідання у Київському адміністративному суді.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Місто Винники поблизу Львова оскаржує рішення Кабінету міністрів про створення Львівської ОТГ. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Винник Володимир Квурт.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

За його словами, у Винниках рішення кабміну про створення Львівської ОТГ вважають неправомірним, тому що воно порушує Закон України Про добровільне об‘єднання громад.

Засідання перенесли, тому що Кабінет міністрів надав свої заперечення вже у судовій залі, тож потрібен час на ознайомлення з ними.

«Головне – ігнорування позиції громади. Пояснення як Львівської облдержадміністрації (представник якої проігнорував засідання), так і КМУ різняться, ніби вони документу і не читали», – додає Володимир Квурт.

Наступне судове засідання у справі має відбутись 17 вересня.

Під час круглого столу у Львові голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Верховної Ради Віталій Безгін заявив, що загалом від Львівщини є дев'ять позовів щодо оскарження перспективних планів формування територій громад. Проте він дуже скептично оцінює шанси на їх позитивний розгляд.  

Нагадаємо, наприкінці травня уряд затвердив перспективний план Львівщини, за яким регіон поділили на 19 районів та 73 ОТГ. До Львівської ОТГ увійшли 11 громад, зокрема Винники, які були проти, та Брюховичі, а Сокільникам дозволили створити власну громаду. Також до Львівської ОТГ увійшли Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!