«Lego» через суд вимагає знищити іграшки, які замовила компанія зі Львівщини

1892 0
Йдеться про 11 тис. іграшок, які замовила компанія зі Стрия.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

У Господарському суді ще з травня цьогоріч триває розгляд справи за позовом данського виробника іграшок «Lego» проти стрийського ТзОВ Компанія Генезіс. Перші вимагають знищити партію іграшок, які, за їхніми словами, порушують авторське право. 

Джерело: ЄДРСР

Як зазначено в судовому записі, данський виробник дізнався про ввезення на митну територію Україну партії іграшок китайського виробника «Alle Blox» з повідомлення Львівської митниці. За їхніми заявами вказаний товар містить ознаки використання об’єкту права інтелектуальної власності, що заявник і підтвердив для себе під час огляду імпортованої продукції. Відтак він провів експертне дослідження, після чого заявив, що мало місце використання двох творів за свідоцтвами США.

Йдеться про фігурку Стефані, яка входила до набору Lego Friends. В реліз вона вийшла ще у 2012 році. 

Читайте також: Колишній військовий погрожував працівникам міськради на Львівщині навчальною гранатою 

Компанія «Lego» вимагає призупинити розмитнення, вилучити з обігу та знищити усю партію іграшок. Наступне судове засідання по цій справі відбудеться вже 11 січня. 

Нагадаємо, що суд Львова закрив кримінальне провадження щодо екскерівника ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищо, якого звинувачували у зловживанні службовим становищем.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!