Як будують Меморіал Небесної сотні у Львові. Фото

3284 0
Частково відкрити Меморіал планують у лютому.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

На вулиці Кривоноса до стели Меморіалу Небесної Сотні почали спеціальні кронштейни, на яких завтра мають монтувати портрети Героїв.. Фото робіт опублікувала на своїй сторінці у Facebook керівниця прес-служби ЛМР Христина Процак.

За інформацією прес-служби ЛМР, уже готові 40 портретів із 107, решту дороблять до 19 лютого. Також підрядник вирівнює і замощує щебнем територію біля стели.

Саму стелу встановили у січні. Основні роботи з будівництва Монумента планують закінчити впродовж місяця та частково відкрити до річниці розстрілів на Майдані. Загальна вартість робіт становить 10 млн 836 тис гривень.

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 11 млн грн.

Фото Христини Процак / Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!