Як дістатися зі Львова до Праги за 15 євро. Маршрут

20095 0
Ще минулого року чеськими авіалініями з Києва до Праги і назад можна було злітати за 2000 грн. І хоча ці авіалінії одні з найкомфортніших як за ціною, так і за рівнем обслуговування, зекономити на поїздці пару сотень не буде зайвим.
Фото: tonkosti

Фото: tonkosti

Маршрут, як добратися зі Львова до Праги за 15 євро, підготував портал 1001idea.

1. Львів – Шегині.

Маршрутка Львів-Шегині ходить з центрального вокзалу Львова з 6:00 до 19:30, вартість – 23 грн.Тривалість поїздки – 1,5 години. Автобус під’їжджає за 150 метрів до кордону, звідки потрібно пройти вперед (буквально за всіма людьми – іншої дороги немає).

2. Шегині (укр.) - Медика (пол.)

Тривалість переходу кордону: від 15 хв. до двох годин.

Перевага: безкоштовність, швидкість.

Недолік: ви можете застати натовп перекупників, які розпихають сигарети по сумках, а алкоголь по кишенях в надії перевезти ці продукти і щось заробити. У час українських та польських свят черги на кордоні не такі довгі.Теоретично, перекупники їдуть в Польщу зранку, повертаються ввечері.

3. Медика - Перемишль

Відразу як ви перейдете кордон, збоку побачите магазин «Бедронка». Від цього магазину їде маршрутка до Перемишля (зупинка – головний вокзал). Вартість - 2,5 злотих.

4. Перемишль - Жешув

На головному вокзалі або через інтернет можна купити квиток за 10,5 злотих. Тривалість подорожі - 1 год. 40 хв.

5.1. Жешув-Вроцлав (1-12 злотих (бронь за 2 місяці), 10-15 злотих (бронь за 1 місяць), тривалість – 6 год. 15 хв.)

5.1.1. Як варіант, можна переночувати у Вроцлаві, ознайомившись з красою міста та околиць.

Пропонований нічліг - Цинамон-хостел за 124 грн. у номері гуртожиткового типу + сніданок. Хостел знаходитьсяу Старому місті, що є неабиякою перевагою.

5.1.2. Вроцлав-Прага.

О 8:30 та о 16:15 з автобусного вокзалу, що знаходиться при головному вокзалі Вроцлава відправляється автобус Polskibus, який довезе вас до Праги за 3,95 євро, якщо бронювати заздалегідь (за 2 місяці). В інших випадках ціна буде коливатися від 12 до 14 євро (Ecolines, Polskibus, Infobus – бронь за 1 місяць і менше).

Тривалість переїзду: 4 год. 50 хв. Автобус прибуває на автобусну станцію Флоранс, звідки метро можна добратися за 10 хв. до центру міста. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!