Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет. Інструкція

4253 0
Усі міни та боєприпаси, які не розірвалися, становлять смертельну небезпеку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Київській військовій адміністрації розробили інструкцію, як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет. Усі міни та боєприпаси, які не розірвалися, становлять смертельну небезпеку, тому продовжує діяти низка правил, яка може зберегти вам життя.

Отже, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет:

  • не беріть його в руки;
  • не переносьте, не зсовуйте з місця, не перекочуйте;
  • не витягайте з землі;
  • не намагайтеся розібрати;
  • не розводьте багаття поруч.

 

Читайте також: Поновлення газопостачання і роботи лікарень. Як відновлюють життя на Київщині 

Що необхідно робити, якщо виявили вибухонебезпечний предмет:

  • зберігайте спокій та не панікуйте;
  • зупиніться, позначте місце знахідки підручними предметами;
  • відійдіть тим самим шляхом, яким рухались, на безпечну відстань та негайно викличте рятувальників 101, поліцію 102 або повідомте про знахідку військових.

 

Крім того, у адміністрації акцентують, що на період дії воєнного стану заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Також небезпечно відвідувати інші місця відпочинку на природі, адже на околицях Києва та в області тривають роботи з розмінування.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій запустила інтерактивну карту з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів та небезпечних ділянок. Щоденно відстежувати детальну динаміку робіт із розмінуванню можна на одній з карт. У ній вказана кількість виїздів, площа розмінованих територій та кількість розмінованих вибухонебезпечних предметів в розрізі регіонів. Ще на одній карті відображаються місця (з похибкою до 30 метрів), де знайшли вибухонебезпечні предмети. Також можна відстежувати, чи вже знешкодили вибухівку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!