Мешканці Знесіння скаржаться, що тимчасовий маршрут 25А не курсує за погодженою схемою

1301 0
Відколи розпочались ремонти вулиці Богдана Хмельницького, у мешканців Знесіння виникли проблеми із громадським транспортом
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Тимчасовий автобус 25а, який з’єднує вул. Кордуби та автостанцію №2 на вул. Богдана Хмельницького, не курсує за графіком, а також водії не дотримуються схеми руху. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила львів'янка пані Люба. У Львівській міській раді кажуть, що про проблему знають. Запевняють, що перевізник дотримуватиметься погодженої на засіданні виконавчого комітету схеми рух.

Читайте також: Львівські перевізники хочуть підвищення вартості проїзду у маршрутках

Відколи розпочались ремонти вулиці Богдана Хмельницького, мешканці цілого мікрорайону наче відірвані від світу, каже пані Люба, вона живе на Знесінні.

«Це тягнеться з травня минулого року, як почались ремонтні роботи на вулиці Богдана Хмельницького. Ми звертались у міську раду, щоби нам дали якийсь маршрут, бо через ремонт, ті, які курсували – не курсують. У лютому поїхав 25-а, все ніби добре було, але він, може, тиждень їхав за схемою», – каже вона.   

За деякий час водій самовільно змінив собі схему руху і не доїжджає до автостанції, каже пані Люба.

«Від АС-2 на вулицю Кордуби, по вул. Липинського, Промисловій мав би їхати, так затверджували маршрут. Але він їде по вулиці Богдана Хмельницького, до магазину «Фуршет», скоротив собі маршрут. А людей доволі багато є, їм треба на «Фест», «Галичфарм», на лікерку, всі пішки йдуть», – каже пані Люба.

Читайте також: Приватний перевізник у Львові придбав вживані автобуси, що мають виїхати на маршрут №53

Жінка додає, що вже й не знає куди скаржитись, бо перевізник ігнорує, також не чують мешканців і у міській раді.

Однак керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів у коментарі Tvoemisto.tv каже, що про проблему знає – було багато звернень на «Гарячу лінію міста». Він запевняє, що усе вже вирішили, перевізник має дотримуватись маршруту.  

«Були звернення на Гарячу лінію міста. Водії користувались тим, що не працювали GPSи і дозволяли собі не дотримуватись схеми руху. Зараз система працює, ми все моніторимо. Курсує один автобус, інтервал руху 18 хвилин», – розповів він.

Він також, додає, що якщо буде потреба, то збільшать кількість автобусів, які курсують на маршруті.  

Читайте також:  У Львові заявили, що проїзд у трамваях і тролейбусах має коштувати 12,5 грн

Нагадаємо, що управління транспорту ЛМР уклало тимчасовий договір із перевізником на новий автобусний маршрут № 25а, що курсує з вул. М. Кордуби – вул. Опришківська – вул. Богдана Хмельницького – вул. Промислова – вул. Липинського – вул. Богдана Хмельницького (АС-2) та у зворотному напрямку. Це пов’язано з тим, що через ремонт вулиці Богдана Хмельницького маршрут №25 їде до АС №2. 

Додамо, минулого тижня у Львівській міській раді відбулись громадські слухання, йшлось про збільшення вартості проїзду у міському транспорті. Перевізники кажуть, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у міських автобусах становить 13-15 грн за поїздку. Але, наголошують, ідеться про суму, що мають отримувати перевізники, а звідки – від пасажирів чи від міської ради – не принципово.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!