Міськрада закликає львів’ян купувати сухий спирт та лампи на батарейках

6801 0
До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Станом на сьогодні теплопостачальні підприємства Львова вже замінили 4 км мережі. До початку сезону планують замінити ще 2 км. До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна». Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, щоб підготуватись до опалювального сезону вдома, необхідно мати: 

  • електрочайник – у випадку, якщо не буде газу, можна закип’ятити воду, зробити чай чи каву, випити і зігрітися теплими напоями;
  • світильник на батарейках – якщо не буде електрики, щоб було світло в оселі;
  • сухий спирт – дає можливість розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики;
  • електроплита – якщо не буде газу, то така електроплита буде в нагоді, адже на ній можна приготувати їжу;
  • деревʼяні вікна – маючи щілину, мешканці можуть їх утеплити, щоб не заходило холодне повітря.

 

Також зараз відбуваються наради з головами ОСББ, керівниками приватних і комунальних управляючих компаній, щоб обговорити різні ситуації щодо готовності до зимового періоду.

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. А міський голова Андрій Садовий заявив у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для забезпечення міста.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!