Як на Львівщині вирішують, коли вимикати світло. Пояснення

7881 0
Графіки погодинних відключень можна спрогнозувати.
УМОВНЕ ФОТО

УМОВНЕ ФОТО

У «Львівобленерго» пояснили, як діють графіки погодинних вимкнень, якщо НЕК «Укренерго» визначає кожного дня інші часові проміжки дію графіку.

Джерело: «Львівобленерго»

Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» постійно відслідковує баланс в енергосистемі України. Якщо з різних причин з'являється дефіцит потужностей, вводяться графіки погодинних відключень або аварійні знеструмлення. 

Графіки погодинних відключень можна спрогнозувати. Якщо черговий блок атомної електростанції виводиться у ремонт, що спричинить дефіцит потужностей. Відповідно, диспетчер НЕК «Укренерго» віддає розпорядження про застосування однієї або двох черг ГПВ в певний часовий проміжок для обмеження потужності споживання.

Застосування однієї черги означає відключення лише у червоній «зоні» графіку («Немає енергії»), застосування двох черг відключень з великою вірогідністю означає знеструмлення і під час червоної, і під час білої «зони» («Можливі відключення»).

«Коли Ви читаєте інформацію, що цього дня  відключення будуть відбуватися наприклад з 01:00 до 13:00, Ви дивитесь свою групу погодинних відключень і шукаєте коли саме в цьому проміжку буде знеструмлення для Вашого помешкання», – йдеться в повідомленні.

За оновленнями про застосування графіків погодинних відключень слідкуйте на нашому сайті (Чому немає світла: https://poweron.loe.lviv.ua/ ) та офіційних сторінках «Львівобленерго» у соцмережах:

Нагадаємо, що через дефіцит в енергосистемі, який є наслідком масованих російських атак, графіки погодинних відключень застосовують з 0:00 до 24:00.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!