Яким був День знань 2021 у Львові. Фото, відео

1858 0
Із нагоди Дня знань у Львові відбулася посвята в студенти, а також святкові заходи для першачків.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Сьогодні, 1 вересня, у навчальних закладах Львова розпочинається новий навчальний рік. Із цієї нагоди у школах та вишах міста відбулася низка урочистих заходів. Зокрема, у студенти посвятили першокурсників ЛНУ ім. Івана Франка та Львівського національного лісотехнічного університету. У школах відбулися святкові заходи для першачків. 

Tvoemisto.tv зібрало у добірку фото та відео з подій 1 вересня. Як це було:

Ліцей №45

Подорож школою влаштували для першачків ліцею №45. Найменші учні мали змогу ознайомитися з тим, які гуртки функціонують у ліцеї, а також дізнатися про Будинок дитячої та юнацької творчості.

Ліцей Гроно

У ліцеї Гроно випускники влаштували свято для найменших. Діти розгадували загадки, співали й танювали. У такий спосіб візначили початок нового навчального року.

Середня загальноосвітня школа №73

Фото: Anastasia Zn у Фейсбуку

Ліцей №8 Львівської міськради

Фото Христини Гоголь

Із нагоди Дня знань у Львівському національному лісотехнічному університеті відбулась урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти. На площі перед університетом вишикувались сотні студентів, котрі вперше переступлять поріг вищого навчального закладу.

Вітали студентів з початком нового навчального року члени ректорату, а також гості свята – представники влади та професори. До вітального слова запрошували як теперішніх студентів, так і випускників різних років.

До слова, в цьому університеті навчається понад три тисячі студентів майже зі всіх областей України, а також 50 іноземних студентів з 12 різних країн.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка також відбулась посвята у студенти понад п’яти тисяч першокурсників. В актовій залі університету урочисто розпочали навчальний рік та провели акт імматрикуляції, тобто прийняття нових студентів до академічної спільноти вишу, який став традиційним ще у середньовічних європейських університетах.

Фото пресслужби Львівської ОДА

Нагадаємо, що МОЗ опублікувало нові карантинні вимоги для закладів освіти. Детальніше про це читайте за посиланням. Водночас на дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!