За яких умов львівські учні можуть перейти на дистанційне навчання. Пояснення

2178 0
Якщо місто перейде у «червону» зону, крім садочків і учнів початкових класів, всі школи мають навчатися дистанційно.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

На дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції. Про це під час брифінгу сьогодні, 30 серпня, повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

«На дистанційне навчання школи чи окремі класи можуть перейти лише у тому випадку, коли є велика кількість дітей, які перебувають на самоізоляції. Тобто, якщо 50% учнів в класі є на самоізоляції, то увесь клас переходить на онлайн-навчання», – каже вона.

Читайте також: Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

Упродовж року школи мають й надалі дотримуватись протиепідемічних правил безпеки, які діяли минулого року. Йдеться про різний час початку уроків, відкриті усі входи до шкіл, масковий режим учнів на перервах. Натомість вчителі зобов’язані носити захисні щитки. Водночас, якщо місто перейде у «червону» зону, крім садочків і учнів початкових класів, всі школи почнуть працювати в режим дистанційного навчання. 

За словами Зоряни Довганик, школи нині забезпечені всім необхідним для навчання за умов карантину.

«Минулого року на ці потреби місто виділило 25 мільйонів гривень. Цього року кожна школа отримала різні суми, у залежності від величини та кількості учнів. У середньому від від 30 до 40 тисяч гривень», – додає головна освітянка Львова.

Читайте також: Із 1 вересня на всіх маршрутах Львова мають збільшити кількість транспорту

Зоряна Довганик також зазначила, що лінійок у школах цього року не буде. Виняток можуть становити лише перші та одинадцяті класи. Для решти проводитимуть зустрічі, майстер-класи, екскурсії.

Як уточнила чиновниця, цього року у перший клас йде 8 816 учнів. Ця цифра є дещо більшою, ніж у минулому році, бо до нас приєднались школи міської територіальної громади. Якщо порівнювати кількість дітей виключно по львівських школах, то цього року першачків є на 100 менше, ніж торік.

Нагадаємо, у новому навчальному році у Львові за парти сяде 86 тисяч школярів. Із них майже 9 200 дітей (станом на липень) піде у перший клас. Навчання у вересні розпочнуть офлайн, а як буде впродовж року – залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні та місті.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!