Як швидко оформити договір купівлі-продажу авто. Інфографіка

5460 0
У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зазначають, що оформлення договору купівлі-продажу у територіальних сервісних центрах МВС є безкоштовним. Також посадовці запевняють, що працюють і над пришвидшенням оформлення купівлі-продажу, адже ця послуга є однією з найбільш затребуваних серед населення. При цьому час оформлення такого договору складає дві години. Що варто зробити, щоб його скоротити?
Фото: legalaid.in.ua

Фото: legalaid.in.ua

За словами в.о. директора регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Олександра Плашовецького, відтепер оформлення договорів купівлі-продажу у територіальному сервісному центрі м. Львова проводиться у вісьмох вікнах замість двох. Відповідно оформлення відбувається швидше ніж раніше. Часова планка по оформленню договору купівлі-продажу – до двох годин.

Проте, щоб скоритити час перебування у сервісному центрі можна заповнити договір купівлі-продажу заздалегідь у трьох примірниках, а оформити у будь-якому територіальному сервісному центрі в присутності адміністратора центру, який засвідчить особи учасників угоди на підставі їхніх документів, проведе відповідні перевірки по базах даних, а також проконсультує у незрозумілих питаннях.

Дані процедури є безкоштовними. Сплатити доведеться лише обов'язкові платежі, встановлені законом. До них входить перевірка автомобіля експертом, виготовлення свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків (у разі зміни).

Також для того, щоб пришвидшити процес оформлення договору купівлі-продажу у сервісному центрі МВС радять мати з собою вже готові копії документів, а також пройти експертний огляд транспортного засобу, щоб отримати відповідний акт, і вже після цього звертатись до працівника центру для укладення договору купівлі-продажу.

Документи, які необхідно надати:

1.       Паспорт громадянина України (оригінал та копія);

2.       Ідентифікаційний номер (оригінал та копія);

3.       Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (облікова картка, якщо транспортний засіб знято з обліку(оригінал та копія);

4.       При наявності – доручення (оригінал та копія).Ксерокопії цих документів засвідчуються особистими підписами їх власників та написом «Згідно з оригіналом».

Після оформлення договору його реєструють і кожна зі сторін договору отримує по одному примірку, третій примірник залишається у сервісному центрі.

Відповідно до чинного законодавства відповідальність за зміст договору та його виконання покладається на осіб, які його заповнюють, і разі виникнення суперечок, працівник сервісного центру МВС, в присутності якого було укладено договір, не несе відповідальності.

Читайте також: Що змінилось при купівлі-продажі авто?

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!