Як у Каннах «продавали» Львів

4184 0
У Каннах на щорічній міжнародній виставці MIPIM Львів презентували десять західноукраїнських компаній спільно з представниками міської влади. Що пропонує місто потенційним інвесторам? Які перспективи та можливості відкриває ця подія для Львова? Про це організатори львівського стенду розповіли журналісту Tvoemisto.tv на місці події.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Що Львів презентував світу?

15 березня на презентацію синього стенду Lviv City з макетом трамваю від корпорації «Електрон» зібралося чимало зацікавлених. В. о. начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольга Сивак представила провідні галузі розвитку міста через проекти та компанії, які беруть участь у виставці від Львова. Серед них - місцева корпорація «Електрон», яка, за словами Ольги Сивак, виробляє сучасний і недорогий для європейців транспорт, проекти конгрес-холу та експоцентру, проект бізнес-сіті «Технопарк», житлово-будівельної компанії "Ваш дім", «Креативний квартал» Іллі Кенігштейна, проект Інноваційного парку, будівельна корпорація «Ріел», «Львів Стандартбуд» та голландська компанія «СТP». Як і належить на MIPIM, львівський стенд офіційно відкрив міський голова Львова Андрій Садовий.

Попередній результат

Кілька років тому на цій виставці міський голова познайомився із компанією «CTP», яка почала один із найбільших проектів минулого року – індустріальний парк.

Згідно з бізнес-планом інвестора індустріального парку, він планує вкласти у будівництво майже € 50 млн і розмістити на 100 тис кв м близько 20-30 компаній – здебільшого, іноземних, але обіцяють залучати й місцеві. Загалом, для Львова це означає понад 3 тис нових робочих місць – окрім тих, які працюватимуть в рамках індустріального парку, багато львів’ян також отримають роботу при будівництві, обслуговуванні, приготуванні їжі, транспортуванні. 

Також тоді ж відбулось знайомство із компанією «Multi», що збудувала торговий центр «Forum Lviv».

Читайте також: Ділові амбіції Львова. Як у місті збудувати прибутковий конгрес-хол?

«Це такий лакмусовий папірець. Якщо Львів є тут (на виставці у Каннах – ред.), значить до Львова можна приїжджати та інвестувати. Для нас сьогодні робочі місця – один з пріоритетів», - запевняє Андрій Садовий. Серед присутніх на відкритті були й представники різних українських компаній, втім, цього року переважали все-таки західноукраїнські. Загалом – 22 українські компанії. «Мені приємно, що наш стенд – це точка дотику і для українців, які відчувають гордість, що Україна є присутня на цій виставці МIPIM», – додав мер Львова.

Ми всі тут продаємо місто, не себе

Не боятися України закликав керуючий партнер юридичної фірми «GOLAW», один зі спонсорів й організаторів львівського стенду Валентин Гвоздій, адже, за його словами, після реформ «сьогодні в Україні можна відкрити бізнес за 24 години».  Після роботи біля стенду з відвідувачами він переконаний, що участь у виставці є правильною інвестицією для Львова: «Я бачу реальний інтерес до міста. Багато інвесторів, які підходять сюди, наголошують на привабливості саме західного регіону України. Вони вважають його більш безпечним та надійним для інвестицій». За словами Валентина Гвоздія, особливу увагу проявляють до будівництва офісних приміщень, менше до житла і торгових площ: «Це дає надію на те, що багато інвесторів подивляться в сторону Львова. Ми всі тут продаємо місто, не себе», - говорить Гвоздій.

Минулого року на MIPIM Україну представляв лише Київ. Втім, нагадаємо, що цього року Львів  єдине українське місто, що бере участь у цій міжнародній виставці. За словами CEO «Креативного кварталу» Іллі Кенігштейна, окрім мера Львова у Каннах був присутній і міськкий голова Києва Віталій Кличко, та «він не вважав за потрібне прийти на стенд єдиного українського міста, що представлене на такій великій виставці». Ілля Кенігштейн впевнений, що це була гідна презентація Львова: «Презентація пройшла дуже круто. Ми ще не досвідчені, та це лише початок».

89 країн світу 

Як Tvoemisto.tv згадувало раніше, MIPIM – це, перш за все, майданчик для знайомств та спілкування тих, хто змінює та розвиває міста, хто зацікавлений у інвестиціях. Завдання представників Львова – розповідати та знайомитися з інвесторами, представниками бізнесу та інших секторів. 

Виставкові стенди потрібні для налагодження співпраці. «В принципі, ми очікуємо не прямого результату, а зацікавленості. Ми готові розвивати як існуючі, так і подальші проекти», - говорить Тарас Цибульський, комерцйний директор ТзОВ Житлово-будівельна компанія "Ваш Дім". В межах MIPIM-2016 у представників бізнесу та міської ради Львова відбулася низка зустрічей із делегаціями, представниками  відділів розвитку різних міст та інвесторами.  Найбільше, як зазначає Цибульський, - із Франції, Англії, Іспанії та  балтійських країн.

Нагадаємо, 15 березня у Каннах, Франція, стартувала найбільша міжнародна виставка нерухомості MIPIM-2016. Захід об’єднує найкращих девелоперів світу з 89 країн, представників міської влади та понад півтори тисячі інвесторів. До 18 березня відбуватимуться конференції, обговорення та презентації інноваційних рішень щодо містобудування та покращення життя людей в містах.

Участь Львова у цій виставці стала можливою завдяки підтримці низці компаній, зокрема "CTP", РІЕЛ, "Технопарк", "Електрон", готель "Леополіс", Інноваційного парку, "GoLaw", "Львівській майстерні шоколаду".

Слідкуйте за ексклюзивною інформацією від нашого журналіста з місця події на Tvoemisto.tv.

Підготувала Ірина Матвіїшин

ТЕГИ: MIPIM

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!