Як у Львові може розпочатись новий навчальний рік

1902 0
У класи можуть прийти першачки, а от старшокласники більшість часу вчитимуться онлайн.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Керівниця управління освіти міськради Львова Зоряна Довганик розповіла, як у Львові може початись новий навчальний рік. За її словами, освітяни готуються до різних варіантів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Продовження дистанційного навчання, говорить Зоряна Довганик, можливе і у вересні. Щоб налагодити цей процес, вчителі пройдуть навчання на курсах підвищення кваліфікації, що розпочнуться після 20 липня.

«Всі мають бути готові до різних моделей початку навчального року, ми напрацьовуємо їх на рівні міста. Ми розуміємо, що не повернемось до традиційної системи навчання, тому зараз багато зусиль прикладається до того, щоб в першу чергу навчити вчителів працювати за нових умов, коли дні навчання офлайн будуть чергуватись із навчанням онлайн», – каже керівниця управління освіти Львова.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Те, за якою моделлю відбуватиметься навчання, залежатиме від епідеміологічної ситуації. За словами Зоряни Довганик, імовірно, навчання буде і онлайн, і офлайн. Дистанційно більшість часу можуть вчитись 11-класники, а от першачкам, які не знають, що таке школа і не бачили вчителя, можуть дозволити прийти у класи.

У школах, додає Зоряна Довганик, вимірюватимуть температуру, дезінфікуватимуть приміщення, у кожному класі будуть антисептики.

«Щодо дотримання дистанції, то чекаємо вказівки від уряду: можливо, це буде поділ класу на групи чи запровадження двох змін навчання. В будь-якому випадку, ми повинні створити дітям безпечні умови під час перебування у навчальному закладі», – каже Зоряна Довганик.

Нагадаємо, про те, що в Україні з 1 вересня можуть запровадити змішану форму навчання, раніше сказав і виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

Читайте також: Час нових рішень або Чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Додамо, що за даними Національної академії наук України, найменше коронавірусом інфікуються діти віком до 10 років – їх 3,8%, утім, вони найчастіше потребують госпіталізації – у  17% випадків. Наразі летальних випадків у цій віковій групі не зафіксовано. Діти, підлітки і молодь до 20 років серед інфікованих становлять 4,8%, імовірної госпіталізації можуть потребувати 13,3% з них, а летальність у цій віковій групі становить 0,3%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!