Як у Львові школярі початкових класів повертаються за парти. Відео

2328 0
Очне навчання в учнів молодшої школи розпочалося після місяця перерви.

У Львові школярі початкової школи повернулися за парти. Очне навчання в дітей розпочалося після місяця перерви – спершу канікул, а потім й дистанційного навчання. Tvoemisto.tv поспілкувалося з учнями та їх батьками школи «Джерельце», що на вул. Сахарова у Львові.

Читайте також: У Львові 44 школи повністю вакциновані від коронавірусу

Більшість дітей йдуть до школи усміхненими. Кажуть, раді знову повернутися за парти, і за друзями сумували. Вдома вчитися їм не дуже подобається, в когось навіть були перебої з інтернетом, тож повноцінно не завжди могли вчитися.

«Сина веду до школи з радістю. Вдома було сумно, нецікаво, бракувало спілкування, і дисципліни теж», – каже мама Ірина, яка привела до школи свого синочка Тараса.

Нагадаємо, з 15 листопада на очне навчання у Львові повертаються школярі початкової школи. Натомість учні 5-11 класів поки продовжують дистанційне навчання.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

У міськраді повідомляли, що у вівторок-середу переглядатимуть рішення комісії ТЕБ і НС, зважаючи на рівень захворюваності в місті. Відтак, вже цього тижня стане відомо, чи зможуть учні старшої школи та позашкілля повернутися до очного навчання.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv організувало дискусію, де обгворили з експертами та батьками, за яких умов школи зможуть працювати офлайн та як забезпечити якісний навчальний процес навіть в умовах карантину.

Напередодні також зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Вона зібрала понад 500 необхідних підписів всього за одну добу. Окрім цього, батьки у Львові закликали міськраду дозволили очне навчання школярів. Під міськрадою 3 листопада зібралося лише кілька представників однієї з приватних шкіл Львова, враховуючи епідситуацію. Мета – дозволити дітям ходити до школи, де є вакциновано 100% персоналу.

Відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!